Pubercoaching

De puberteit is een levensfase vol uitdagingen. Pubers kunnen heel verfrissend en ontwapenend zijn. Ze laten je nadenken over je opvattingen, over de manier waarop je opvoeder wilt zijn, over je levensstijl, je uiterlijk, je smaak. In de puberteit valt veel te genieten, maar de puberteit kan ook spanningen en conflicten met zich meebrengen. Pubers kunnen immers ook onredelijk zijn, humeurig en en dwars. Pubers hebben het moeilijk met hun ouders, hun leerkrachten, hun leeftijdsgenoten en vooral met zichzelf. Ze zijn op zoek naar hun eigen identiteit en hun eigen volwassenheid.

Het zoeken naar antwoorden op vragen als ‘Wie ben ik?’ ‘Wat vind ik belangrijk in dit leven?’ is een dynamisch, maar ook ingewikkeld proces, zeker met de daarbij horende opspelende hormonen en lichamelijke veranderingen.

Om pubers op een adequate wijze te begeleiden op weg naar volwassenheid, is het van belang dat zij zich bewust worden van de keuzes die zij maken en de houding die zij doorgaans aannemen in sociale situaties. Als zij inzicht krijgen in hun eigen gedrag zullen zij zelfstandiger kunnen functioneren op school en thuis.

Als pubercoach luister ik en zoek samen met de puber naar de reden van zijn of haar gedrag. Waar komt het vandaan, moet er iets veranderen, wil je dat veranderen en hoe gaan we dat doen? Door (eenvoudige) oplossingen en technieken coach ik hen in hoe ze dichter bij zichzelf kunnen blijven, wat hun kwaliteiten zijn, hoe ze rust en ruimte voor zichzelf kunnen creëren en hoe ze beter kunnen anticiperen op situaties in de wereld om hen heen. Begrip en respect voor wie ze zijn geeft hen vaak ook al de ruimte om anders te kunnen kijken en ervaren, waardoor ze sneller bereid zijn problemen helder te krijgen en er op een positieve manier samen, ook met de ouders, aan te gaan werken.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende persoonlijke kennismaking?

Deel dit: