Aangenaam met je kennis te maken,

Ik ben Henneke Aal, trotse moeder van een zoon en twee dochters, woonachtig in Leusden, een levensgenieter pur sang, een energiek ondernemer, een dromer en oprecht geïnteresseerd in het welzijn van mijn medemens.

Het moederschap nodigt mij regelmatig uit om na te denken over hoe ik mijn kinderen graag wil opvoeden, met welke intentie. In dit proces speelt Conscious Discipline een hele belangrijke rol. Het gaat namelijk om de relatie met je kind in het nu, in dit moment. Het is een proces van bewustwording dat het ouderschap ook meer ontspannen kan maken. Het leert mij elke dag weer, stap voor stap, een bewuster mens te worden: iemand met meer verdraagzaamheid, compassie en een positieve houding zowel naar anderen als naar mijzelf. En vooral ook leert het mij intens te genieten van het leven.

In 1988 ben ik aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd als klinisch pedagoog. In de eindfase van mijn studie kwam ik tot de conclusie dat de probleemgerichte benadering in talloze hulpverlenende instanties mij niet meer aansprak. Ik besloot het roer om te gooien en mijn energie en kwaliteiten in te zetten voor andere idealen. Ik ben bijvoorbeeld werkzaam geweest als freelance gezondheidsvoorlichter, fondsenwerver bij Artsen zonder Grenzen en managementassistent bij een groot adviesbureau.

Maar in 2006 besloot ik om mijn passie, het werken met kinderen, weer vorm te geven. Ik ben de opleiding Integratieve kinder- en jeugdtherapie gaan volgen. Deze vorm van therapie sprak mij enorm aan vanwege de oplossingsgerichte aanpak. Daarnaast kijk je naar de klacht van een kind vanuit verschillende invalshoeken.

In 2010 ben ik met mijn eigen praktijk begonnen en geniet elke dag weer om kinderen te ondersteunen in hun individuele proces en ze bewust te maken van hun innerlijke kracht en kwaliteiten.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wil je meer informatie over een bepaald onderwerp? Aarzel niet en neem geheel vrijblijvend contact met me op!

Met vriendelijke groet,

Henneke Aal

Gezinspraktijk Bloem | Henneke Aal