Conscious Discipline, opvoeden vanuit veiligheid en verbinding

Conscious Discipline geeft een nieuwe kijk op opvoeden. Zoals iedere ouder hou je intens veel van je kind, maar je bent niet altijd blij met zijn of haar gedrag. Kortom het triggert ook jouw gedrag. Conscious Discipline is een onderscheidende methode die zich in eerste instantie richt op je eigen innerlijke bewustzijnsstaat. “Hoe kan ik allereerst mijn eigen emoties reguleren om vervolgens kalm en bewust mijn kind te helpen reguleren”. Door deze bewustwording kun je je kind vervolgens vaardigheden aanreiken die leiden tot blijvende gedragsverandering.

De basis van Conscious Discipline is Het Slimme Breinmodel®. Door middel van dit model leer je je eigen emotionele bewustzijnsstaat en die van een kind herkennen en de dynamiek hiertussen. Door middel van zeven inzichten voor volwassenen leer jij om jezelf te reguleren en vervolgens je kind. Zelfregulatie/zelfbeheersing, hoe lastig het ook soms is, zou eigenlijk voor iedere ouder prioriteit moeten zijn. En dat betekent niet alleen kalm blijven in moeilijke situaties . Het betekent ook empathisch zijn, accepteren dat anderen anders mogen zijn, je gevoelens kunnen communiceren en je verbonden voelen met anderen. Het is het vermogen om een conflict als een mogelijkheid te zien om je kind iets te leren in plaats van te straffen.

Het Slimme Breinmodel®

De 7 inzichten voor zelfbeheersing/zelfregulatie (=bewustworden van  je gedachten en gevoelens) 
1. De kracht van perceptie – niemand kan je boos ‘maken’ zonder jouw toestemming
2. De kracht van de aandacht – waar je je aandacht op richt, neemt toe
3. De kracht van eenheid – focus op verbinding, we horen bij elkaar
4. De kracht van de eigen keuze – de enige persoon die je kunt veranderen ben jezelf
5. De kracht van acceptatie – dit moment is zoals het is
6. De kracht van liefde – zie het beste in anderen
7. De kracht van intentie – fouten zijn kansen om te leren

De 7 vaardigheden om kinderen te helpen om te gaan met moeilijke situaties
1. Kalmte
2. Assertiviteit
3. Bemoediging
4. Positieve Keuzes
5. Empathie
6. Positieve intentie
7. Consequenties

Oudertrainigen
Opvoeden is een van de belangrijkste en mooiste taken die er zijn, want hoe er opgevoed wordt, is van grote invloed op het hart en de ziel van kinderen, maar het kan soms ook zwaar zijn.

Herken je als ouder het volgende? …vaak geïrriteerd of teleurgesteld reageren …negatieve gedachten hebben over jezelf als opvoeder …vaak piekeren …je machteloos of gefrustreerd voelen in het contact met je kind …vaak het gevoel hebben dat je faalt als ouder?

In de oudertrainig Conscious Discipline krijg je inzichten en vaardigheden aangereikt om, vanuit veiligheid en verbinding, de hectische situaties in jouw gezin om te zetten naar waardevolle leermomenten voor iedereen. De training bestaat uit 8 avonden van 19.00 – 21.00 uur. Wanneer en waar kijk onder Agenda.

De kosten van de training bedragen 285 euro (inclusief werkboek).

Coaching aan huis
Naast de groepstraining is er ook de mogelijkheid voor coaching aan huis. Het voordeel hiervan is de mogelijkheid om de training meer af te stemmen op de persoonlijke gezinssituatie. Aan de hand van (acute) praktijksituaties worden de pijlers van Conscious Discipline besproken.

De kosten  bedragen 125 euro per sessie (2 uur). Gedeeltelijke vergoeding is mogelijk via de zorgverzekering (zie Tarieven&Vergoedingen).

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende persoonlijke kennismaking?

Deel dit: